De La Colina
De La Colina logo

De La Colina logo

Tekst & Advies
Jennifer van den Heuvel

De La Colina

De la Colina is het schrijfbureau. Mijn naam is Jennifer van den Heuvel.  De La Colina is mijn achternaam in het Spaans.

Schijfster: puzzelen met woorden, zinnen, stijlen en vormen is wat ik het liefst doe. Mijn schrijftalent ontwikkelde ik tijdens mijn studie Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik me vele genres en stijlen eigen gemaakt door het volgen van cursussen journalistiek bij De Walvis Tekst Training en Advies en literair schrijven op de Schrijversvakschool. Om het redigeren te leren heb ik de opleiding boekredactie doorlopen bij de Vakopleiding voor de Boekenbranche. Als schrijfster van verslagen maakte ik vlieguren bij Allround Officemanagement.

Luisteraar: schrijven maar ook dienstverlening begint bij goed luisteren. Bij de KLM leerde ik luisteren naar wensen en frustraties van de reizende mens, als maatschappelijk werkster in een psychiatrische kliniek naar problemen van ouders en kinderen. Oplossingen kwamen door samenwerking tot stand. Als notulist maak ik niet alleen inhoudelijk notities, maar houd ook alle belangen, groepsprocessen en persoonlijke drijfveren van sprekers in de gaten.

Drijfveren en ambities: maatschappelijke ontwikkelingen en beweegredenen van mensen hebben dagelijks mijn belangstelling. Zo ben ik door de jaren heen van alle markten thuis geraakt. Ik versta de burgemeester, de pizzakoerier, de ondernemer maar ook de dakloze vrouw in het park. Ik wil kleur geven aan hun woorden en een verhaal schrijven dat recht doet aan de persoon die het vertelt. Voor mij heeft tekst dan pas waarde.